
ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΜΠΕΪΚΟΝ
Υλικά για 6 σουβλάκια:
- 1 στήθος κότας
- 4 πιπεριές
- 2 ντομάτες
- 6 λωρίδες μπέϊκον κομμένες στα τέσσερα
- ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 2 πρέζες μιξ μπαχαρικών για κότα
- Αλάτι κατα το δοκούν
- 6 ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε 4 κομμάτια το στήθος της κότας κατά μήκος και μετά το κόβουμε σε κομματάκια για τα σουβλάκια μας. Κάθε σουβλάκι θα πάρει 4 κομματάκια κοτόπουλο. Μαρινάρουμε τα κομματάκια της κότας με τα μπαχαρικά, το αλάτι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο για μισή ώρα. Στο μεταξύ κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και τις ντομάτες για να τα προσθέσουμε τρυπώντας τα ξυλάκια μας ανάμεσα στα κομμάτια κότας, οπότε πρέπει να κανονίσουμε να τα κόψουμε όσο το δυνατόν τετραγωνικά.
Μόλις περάσει η μισή ώρα που μαρινάραμε το κοτόπουλο αρχίζουμε το σούβλισμα. Βάζουμε κομμάτι πιπεριάς, μετά κομμάτι ντομάτας ύστερα μπέϊκον και τέλος κοτόπουλο, το κάνουμε αυτό εναλλάξ, βάζοντας 3 κομμάτια κότας και τελειώνουμε με την πιπεριά. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψήσουμε και τυχόν ελαιόλαδο που έμεινε από τη μαρινάδα το ρίχνουμε πάνω στα σουβλάκια μας. Βάζουμε το φούρνο στο grill και ψήνουμε 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά:
- 1/2 κιλό φιλέτο μπούτικοτόπουλο(ένα σκαφάκι)
- 4-6 φρέσκες πίτεςγια σουβλάκι
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λεμόνι
- πάπρικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 πιπεριά σε κυβάκια
- τζατζίκι ή σως
Για τη σως:
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. κάρυ
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10′. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την ρίγανη. Ψήνουμε τις πίτες μία-μία με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε ένα καθαρό αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τρίβουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και αν θέλουμε το ανακατεύουμε με την πιπεριά. Σερβίρουμε τυλίγοντας τις πίτες μας με το κοτόπουλο και με όποιο συνδυασμό μας αρέσει από τα λαχανικά και τη σως ή το τζατζίκι).
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 αυγά
- 3 φέτες χθεσινό ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
- 2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
- 1.5 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού σόδα (αναψυκτικό)
- ½ κουτ. γλ. Ρίγανη
- ½ φλ τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
- ¼ φλ τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου μας για 9-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.